... 1. český Sudoku server:

Airwaves Mistrovství republiky v luštění sudoku je bránou do Indie

Na týdenní pobyt v indickém státě Goa ve společnosti nejlogičtěji uvažujících "mozků" světa se mohou těšit úspěšní účastníci nadcházejícího Airwaves Mistrovství republiky v luštění sudoku 2008.

V neděli 24. února v 9:30 vypukne v sále Semilasso v brněnském Králově Poli sledované klání, při kterém se střetne zhruba stovka luštitelů z Česka i Slovenska. Na domácí mistrovství byli pozváni úspěšní řešitelé z přeborů Grand Prix za loňský rok, tři nejlepší hráči v Sudoku lize za každý měsíc v roce 2007 a padesátka nejlepších z nominace, která trvala do 10. února na www.sudoku-league.com.
Pokud Vám nominace unikla, ale přesto si v sudoku věříte a chtěli byste se zúčastnit českého šampionátu, máte poslední šanci. Do středy 20.2. 16:00 můžete požádat o rezervaci místa na e-mailové adrese sudokukira.cz (nezapoměňte prosím uvést své celé jméno). Podmínkou účasti je uhrazení registračního poplatku 200,- těsně před zahájením mistrovství.
Na šampionátu se budou luštit kromě běžných 9 x 9 i další druhy hádanek - diagonální, nepravidelné, součtové, liché a sudé sudoku a rovněž úplně nové formáty. "Průběh mistrovství bude v zásadě podobný jako loni, novinkou bude soutěž na čas," popisuje Vítězslav Koudelka, předseda Světové hádankářské federace a ředitel Mistrovství světa v luštění sudoku 2007. "Velice nás povzbudil mimořádný úspěch loňského mistrovství světa v Praze. Chceme, aby do Indie odletěli skutečně ti nejlepší. I proto lze národní šampionát označit za mimořádně náročný."
Zmiňované loňské Mistrovství světa v luštění v sudoku, které proběhlo v pražském Top Hotelu, neznamenalo kumulaci a následný útlum zájmu o tento druh logických hádanek. V celé republice jsou organizátoři i letos konfrontování s množstvím nových luštitelů. Aby bylo možné vyhovět poptávce, došlo rozhodnutím Svazu českých hádankářů a křížovkářů k rozšíření počtů republikových přeborů bez jakýchkoliv limitů účasti.
Mezi již potvrzenými účastníky českého šampionátu nechybějí osvědčená jména z minulých ročníků, stejně jako sextet reprezentantů z MS v Praze: Jana Tylová, držitelka historicky prvního titulu mistryně světa v luštění sudoku 2006 z Itálie, Pavel Pellar, mladičký Jakub Ondroušek, Vendula Šíchová, Robert Babilon a Petr Nepovím. Pořadatelé ovšem upozorňují na sílící konkurenci například v podobě vítězů jednotlivých přeborů. Mezi ně patří namátkou Jan Novotný a Jakub Hrazdira.
Publikum v brněnském Semilassu i diváci na internetu, kam bude celý šampionát přenášen, se tak mohou těšit na souboj s dramatickým průběhem a otevřeným koncem. Ostatně letenka na 3. Mistrovství světa v luštění sudoku v Goa je lákavou výhrou. Akce proběhne od 14. do 18. dubna a titul bude obhajovat americký reprezentant Thomas Snyder. Organizátoři potvrdili účast luštitelů z více než 20 zemí světa a česká výprava bude opět patřit k favoritům v individuální soutěži i mezi týmy.
Partnery Airwaves Mistrovství republiky v luštění sudoku 2008 jsou Airwaves, Mantila, Romapol a vydavatelství KIRA.

Poslední novinky

SudokuOnline.cz: 1. český Sudoku server | mapa serveru | právní podmínky
slovensky | polski | auf deutsch | in english | français | vybrat jazyk:
© Marek Čierny, 2007-2024