... 1. český Sudoku server:

Airwaves MČR 2007 v sudoku přivítá domácí špičku

Nejlepší z tuzemských luštitelů sudoku se už za deset dní sejdou v Brně. Právě zde, v sále Semilasso, vypukne v sobotu 27. ledna v 9.30 Airwaves Mistrovství České republiky v luštění sudoku 2007.

Z očekávané stovky účastníků postoupí do finále pouhých šest luštitelů, kteří budou oprávněni reprezentovat Českou republiku na Mistrovství světa v sudoku 2007, konaném v pražském Top Hotelu od 28. března do 1. dubna.
"Vzhledem k neklesající popularitě sudoku jsme očekávali stovky zájemců o účast na Airwaves Mistrovství republiky. Že jich nakonec ale bude několik tisíc, nás překvapilo," komentuje zájem o mistrovství Vítězslav Koudelka, předseda Světové hádankářské federace a zároveň ředitel Mistrovství světa v luštění sudoku 2007.
Počet uchazečů ovlivnilo kromě jiného zveřejnění nominačních hádanek v celostátním tisku a oblíbených odborných titulech Křížovka a hádanka a Luští celá rodina. Vedle nejlepších luštitelů-čtenářů se do domácího šampionátu zapojí vítězové přeboru Grand prix, jenž proběhl v listopadu v Mostě a vítězové Airwaves Sudoku ligy. Chybět nemůže ani šest českých reprezentantů, kteří se účastnili Mistrovství světa v luštění sudoku loni v Itálii.
"Konkurenci jsme ještě zahustili přizváním slovenských šampionů. Jeden z nich dlouhodobě pracuje v Etiopii a dokonce si bere dovolenou u svého zaměstnavatele," popisuje obsazení turnaje Vítězslav Koudelka. On sám byl kapitánem českého týmu na MS 2006, kde se ve finále umístili hned dva jeho členové - Robert Babilon (8. místo) a Jana Tylová, jež celý šampionát nakonec vyhrála.
Během Airwaves Mistrovství republiky v luštění sudoku 2007 čeká na každého soutěžícího zhruba třicet hádanek, rozdělených do tří bloků. Na každý bude 1,5 hodiny. Výsledky, včetně času, budou sledovány a vyhodnocovány počítačem.
Airwaves Mistrovství republiky v luštění sudoku 2007 bude přístupné i pro diváky. Kapacita je však omezena velikostí sálu v klubu Semilasso - cca 100-120 osob.

Poslední novinky

SudokuOnline.cz: 1. český Sudoku server | mapa serveru | právní podmínky
slovensky | polski | auf deutsch | in english | français | vybrat jazyk:
© Marek Čierny, 2007-2024